ordklang

Musik beskrives ofte som et sprog, der kommunikerer på tværs af grænser og kulturer. Ofte hører man også at musikken er den kunstform der kan udtrykke alt det, der ikke kan siges med ord. Alligevel er de to uløseligt forbundet; musikken er fyldt med ord. Om det er opera, pop, jazz, dødsmetal er der ord. De to understøtter, de forstærker og de inspirerer hinanden. Og ord kan have musikken i sig, endog være musik.

Ordklang er et møde mellem musikere fra hver sin ende af musiklivet – en jazztrio og en strygetrio – og to meget forskellige digtere, hvis ord er så universelt musikalske at de end ikke kan rummes i ét sprog.

Ordklang er:
Cia Rinne, recitation
Peter Laugesen, recitation
Christian Vuust, saxofon
Søren Dahl Jeppesen, guitar
Klaus Nørgaard, kontrabas
Birgitte Bærentzen Pihl, violin
Mina Luka Fred, bratsch
Brian Friisholm, cello

Musikerne der har fundet sammen om dette samarbejde er jazzsaxofonisten Christian Vuust og kammermusikeren violinisten Birgitte Bærentzen Pihl. Som ord og musik understøtter hinanden, ser de samarbejdet som en vej til et stærkere udtryk – og de har fundet ord, der er musik i sig selv.

Den aarhusianske digter Peter Laugesen er med sine rødder i beat-generationen en spontan og kraftfuld samspilspartner. Han er Danmarks jazz and poetry-digter par excellence – en solist på instrumentet ord. Den anden digter er ingen ringere end Cia Rinne. Hun har markeret sig i litteraturverdenen med sine multisproglige digte, der med en fejende lethed og forunderlig dybde sætter de særeste hjernevridninger igang hos lytteren.

Ordklang er et ensemble der efterlader skel mellem kunstformer og genrer som ligegyldige; Cia Rinne og Peter Laugesens tekster eksponeres gennem musik af Schnittke, Webern, Pärt og Vuust – komponeret musik i samklang med improvisation, med strygearrangementer af Kasper Bai.