Christian Vuust (DK) & Pablo Held (D)

Koncertturné 26.-29. oktober 2017

“European Storytelling”

I oktober 2017 bliver der en unik chance for at opleve en duo med fremtrædende eksponenter for henholdsvis nordisk og centraleuropæisk jazz: Den danske tenorsaxofonist Christian Vuust og den tyske pianist Pablo Held. Vuust har valgt at sætte lys på den stærke europæiske jazztradition ved at invitere det tyske kæmpetalent Pablo Held med på turné. Han har sin unge alder til trods gjort sig internationalt bemærket i samarbejder med verdensnavne som John Scofield, Chris Potter m.fl.

Christian Vuust & Pablo Held tager på Danmarksturné 26.-29. oktober 2017. Det kreative brændstof er kærligheden til den gode sang. Hver sang rummer en historie, som duoen vil formidle ved hjælp af toner og klange. Repertoiret bliver frem for alt europæiske, herunder danske sange. Danske jazzmusikere vender ofte blikket mod USA for at søge inspiration. Men landene i Europa har blandet musikalsk blod i mange hundrede år – det vil Vuust & Held sætte nyt musikalsk lys på.

Turnéplan

26/10 kl. 19.00 på KunstCentret Silkeborg Bad

27/10 kl. 20.30 på Ebeltoft Kulturhus (Ministeriet)

28/10 – Privat koncert

29/10 kl. 17.00 i Kunsthal Aarhus (inkl. Jens Mikkel Madsen, bs, og Kasper Tom, dr)

Christian Vuust (f. 1964). Tenorsaxofonist fra Aarhus. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. Har i mange år været aktiv som musiker og komponist på den skandinaviske – og i de senere år også den japanske – jazzscene. Modtog i 2017 Gaffelprisen, Danmarks ældste eksisterende jazzpris. Udgav i 2015 det anmelderroste duoalbum Storytelling sammen med pianisten Aaron Parks (US). Blev i 2014 DMA-nomineret for sit album Urban Hymn, som blev flot modtaget i bl.a. USA, Tyskland og Japan: “Et ægte kunstværk af sofistikeret skønhed” (allaboutjazz.com).“Jazzkunst på højt niveau”, har Berlingske skrevet om Vuust.

Pablo Held (f. 1986). Pianist fra Köln. En ny klaverkomet på den europæiske jazzscene. Spiller bl.a. også med John Scofield, David Liebman og Chris Potter. Det førende amerikanske jazzmagasin DownBeat kårede Held og Scofields nye album til et af årets bedste i 2015. Pablo Held har turneret verden rundt og modtaget et væld af priser. Se også www.pabloheld.com. Se og hør Pablo Held spille med John Scofield i denne live-optagelse fra 2017: https://www.youtube.com/watch?v=X8tVt0gpBc4

 

Den 29/10 er orkestret udvidet med disse to personligheder inden for den nyere danske jazz:

Jens Mikkel Madsen (f. 1988). Kontrabassist. Har modtaget syv DMA Jazz-nomineringer, og vundet solistprisen ved Young Nordic Jazz Comets samt Jazznytprisen. Leder af gruppen I Think You’re Awesome og derudover aktiv i adskillige projekter i ind- og udland.

Kasper Tom (f. 1981). Trommeslager. tilhører en ny generation af trommeslagere, som blander musik fra mange genrer og gør det til sit eget kunstneriske udtryk. Boede og og arbejdede i Berlin 2007-10. Har i mange år ledet sit eget band, med fokus på moderne komposition og improvisation. Arbejder bl.a. sammen med musikere som Rudi Mahall, Andreas Lang, Adam Melbye og Jacob Anderskov.

 

Share

News